Pesto Soslu Fusilli

Pesto Soslu Fusilli
Malzemeler (2-3 kişilik)
-
250 gram fusilli makarna (burgu makarna)
-
2 yemek kaşığı zeytinyağı
-
2 diş sarımsak
-
3-4 yemek kaşığı pesto sos (hazır ya da ev yapımı)
-
Tuz
-
Karabiber
-
Üzeri için rendelenmiş parmesan peyniri (isteğe bağlı)
Hazırlık
-
Derin bir tencerede su kaynatın. İçine biraz tuz ekleyin ve fusilli makarnayı ekleyip paketteki süreye göre haşlayın. Ardından suyunu süzün, makarnayı bekletin.
-
Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtın. İnce doğranmış sarımsakları hafifçe soteleyin, yanmamasına dikkat edin.
-
Sarımsaklar sotelendikten sonra pesto sosu tavaya ekleyin. Birkaç saniye karıştırarak ısıtın.
-
Haşlanmış makarnayı tavaya ekleyin ve pesto sosla güzelce harmanlayın. Gerekirse 1-2 yemek kaşığı makarna haşlama suyundan ekleyerek karışımı açabilirsiniz.
-
Son olarak tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Ocaktan alın.
-
Servis tabağına aldıktan sonra isteğe bağlı olarak üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpebilirsiniz.