Sebzeli Penne

Sebzeli Penne
Malzemeler (2-3 kişilik):
-
250 gr penne makarna
-
1 adet kabak
-
1 adet havuç
-
1 adet kırmızı kapya biber
-
1 adet yeşil biber
-
1 küçük soğan
-
2 diş sarımsak
-
2 yemek kaşığı zeytinyağı
-
1 yemek kaşığı domates salçası
-
2 adet rendelenmiş domates (veya 1 su bardağı domates sosu)
-
Tuz, karabiber, kekik, pul biber (isteğe göre)
-
Birkaç yaprak taze fesleğen veya maydanoz (üzeri için)
-
(İsteğe bağlı) Bir avuç rendelenmiş kaşar ya da parmesan peyniri
Hazırlanışı:
-
Makarna haşlama:
Penne makarnayı tuzlu kaynar suda 8-10 dakika kadar haşlayın. Al dente (dişe gelir) kalmasına dikkat edin. Süzün ve kenarda bekletin. -
Sebzeleri doğrayın:
Kabak, havuç ve biberleri ince ince jülyen (çubuk şeklinde) doğrayın. Soğan ve sarımsağı ince kıyın. -
Sebzeleri soteleme:
Bir tavada zeytinyağını ısıtın. Önce soğan ve sarımsağı kavurun. Ardından sırasıyla havuç, biber ve kabağı ekleyin. Orta ateşte 6-7 dakika kadar sebzeler hafif yumuşayana kadar soteleyin. -
Sos hazırlama:
Sebzelerin üzerine salçayı ekleyin, karıştırın. Ardından rendelenmiş domatesi veya domates sosunu ilave edin. Tuz ve baharatları ekleyip 5 dakika pişirin. -
Makarna ile birleştirme:
Haşlanmış makarnayı sebzeli sosa ekleyin. 2-3 dakika birlikte karıştırarak pişirin ki makarna sosu iyice çeksin. -
Servis:
Ocaktan aldıktan sonra üzerine taze fesleğen ya da maydanoz serpin. Dilerseniz peynir de rendeleyebilirsiniz.